Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Elbe Rijn Lloyd B.V. werd in 1993 door de Deutsche Binnenreederei AG als onafhankelijk bevrachtingskantoor voor de binnenvaart opgericht. In 2014 heeft de Deutsche Binnenreederei AG haar gedeelte van de aandelen verkocht en bezit het management van Elbe Rijn Lloyd BV de meerderheid van de aandelen.

Sinds januari 2000 is Elbe Rijn Lloyd gevestigd in Ridderkerk, direkt aan de oever van de rivier Nieuwe Maas, slechts 200 m verwijderd van de stadsgrens van Rotterdam.

Als flexibel, klantgericht en economisch succesvol bedrijf, heeft Elbe Rijn Lloyd zich op massagoed en speciale transporten in het oost-west verkeer v.v. geconcentreerd. Ons team van experts beschikt over meer dan 30 jaar ervaring in de bevrachting van binnenschepen in het internationale verkeer. Exacte transportvoorbereiding, de keuze van geschikte schepen en de gekwalificeerde transportuitvoering behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden.

Wij transporteren zware stukgoederen en ladingen in verschillende tonnages van en naar zee- en binnenhavens in de Benelux op alle Europese vaarwegen. De firmanaam Elbe Rijn Lloyd verduidelijkt het zwaartepunt van onze transportactiviteiten tussen het rijstroomgebied en het Oost-Duitse en Oost-Europese waterwegennet.

Naast bulkladingen zoals kunstmest, kolen en graan resp. stukgoederen zoals nonferro metalen en zakgoed, is Elbe Rijn Lloyd ook in het transport van projectlading, constructie en zware colli gespecialiseerd. Hiervoor staat ons een vloot van 40 schepen onder Nederlandse vlag evenals speciale schepen uit Duitsland, Polen en Tsjechiƫ ter beschikking.

Elbe Rijn Lloyd vertegenwoordigt in de Benelux rederijen uit Midden en Oosteuropa. Voor een correcte afwikkeling van onze transporten in de ontvangsthavens beschikken wij over eigen agenten in Hamburg, Maagdenburg, Dresden, Decin en Usti/Tsjechiƫ aan de Elbe evenals in Berlijn en Szczecin.

Absolute klantgerichtheid evenals kwaliteit,betrouwbaarheid, neutraliteit,flexibiliteit in de afwikkeling en een faire prijs zijn standaardbegrippen van Elbe Rijn Lloyd, voordelen waarvan ook u kunt profiteren. Als bewijs voor onze kwaliteitswaarborg is Elbe Rijn Lloyd gecertificeerd tegen de relevante kwaliteitsnormen.